hits


S L AN G E S K I N N

  • Skrevet 07.12.2017
  • Klokken 22:05

Som en slange som vrir seg ut av sitt eget skinn og lar det ligge igjen på den bare bakken mens man åler seg vekk fra sitt gamle jeg. 

Saturn bruker 30 jord-år på å sirkle seg rundt solen. Mitt Saturn-år har gått og jeg har blitt 30 år! Jeg føler at jeg lever i etapper og denne milesteinen jeg nå har nådd, får meg til å kravle og klore meg ut av mitt gamle jeg. Det er så forfriskende å være midt i en endring! Spesielt hvis man kan la seg selv bare rive med og ikke kjempe imot, men heller dykke inn i det for å finne ut hvem du er på den andre siden. Man er ikke hel, man er ikke "endelig seg selv", man er ikke plutselig "voksen". Men man er annerledes, noe har endret seg, noe nytt er født og kanskje man forstår litt mer om seg selv hvis man klarer å følge med..

"Milestein også kalt milepæl eller milestolpe er et tidligere veimerke plassert langs ferdselsveier med en mils avstand, gjerne i form av en stående, flat stein eller stolpe med inskripsjon eller merke som viser distanse.."

Dette året som vi snart legge igjen som brukt og gammelt har for min del inneholdt generelt store livsendringer og jeg har fått mange nye erfaringer. Jeg fikk en ny stilling på jobben som jeg har hatt lyst på siden jeg gikk inn de dørene for ca 6 år siden, så ble jeg i tillegg til det butikksjef, så døde mamma, så ble jeg forlovet og det føltes ut som om alt skjedde på en og samme dag og på en og samme natt.

Jeg skrev et innlegg om mammas død i sommer da det skjedde, men delte det aldri med dere. Det får da være makan til trist lesning! Jeg kjenner at jeg får litt hjertebank nå når jeg skriver om det nå. Men først nå kan jeg på en måte snakke og skrive om det som om det skjedde utenfor meg selv og ikke inni meg.

Julen er på en måte en bitter-søt feiring. Man har mennesker man er glad i rundt seg og feirer at solen snur.

"Yule er det gammelengelske ordet for jul, det vil si markeringen av vintersolverv, høytiden da folk feiret at sola og lyset ble gjenfødt.."

Samtidig så er kanskje ikke de som satt rundt bordet i fjor med oss i år og man tenker litt ekstra på akkurat dem når det er en mindre julegave på listen..

Det får meg til å tenke på dette evige kretsløpet av liv og død og nye liv. Hvordan vi alle er fanget i dette nettet av et univers og spinner rundt oss selv i våre egne små liv. Sammen og hver for oss, alltid i endring, på vei mot noe.

På alteret mitt har jeg pyntet med kristtorn, som er en av de symbolske plantene som hører denne wicca sabbaten til. Jeg har skrevet et innlegg tidligere om denne sabbaten og gjentar meg selv litt her:

Når vi går inn i stjernetegnet Steinbukken, mellom 19 og 23 Desember, er det offisielt vinter og dette er Wicca`s andre feiring i sabbat kalenderen, også kalt vinter solverv, midtvinter eller Yule. Fra sommersolverv og frem til vintersolverv blir dagene kortere og mørkere og den dagen vintersolverv feires har vi kommet til den aller korteste og mørkeste dagen i året.Vi  feirer nå en gjenfødelse av solen.

Det er to dominerende mytiske temaer som representerer samspillet mellom energiene av døden og livet under denne sabbaten. Den første er markeringen av kampen mellom Kristtornkongen og Eikekongen. Kristtorn er en eviggrønn vekst som klarer seg på tross av vinterens strenge kulde. Kristtornkongen er vinterkongen og underverdenens herre og et symbol på det avtagende året. Han representerer dødsprinsippet. På den andre siden har vi eiketreet som kommer til sin fulle styrke gjennom sommermånedene. Eikekongen er kongen over det kommende året og over tiden da dagene blir lysere og varmere for hver dag fremover. Han representerer livsprinsippet. Den andre mytiske temaet går ut på solbarnet. Solbarnet fødes av vinterkvinnen og forteller oss hvordan solen gjenfødes på den mørkeste natten av Yule og lover oss lys og varme. 

Vil dere lese mer om sabbaten kan dere lese mer her : http://eniloracnesenra.blogg.no/1418075390_wicca_sabbat_yule.html

 

Nå sitter jeg her i sofaen sammen med katten min og prøver å vide ut en skinnbukse jeg kjøpte i dag. Jeg hører på pling-plong musikk og har skrevet og tegnet i min Bos ( Book of shadows ). Kjæresten, eller forlåveden min som jeg så fint burde kalle han nå, er rett rundt hjørnet :) 

Ha en fin kveld alle dere der ute <3

 

 

 


kommentarer: 6
Charlie

07.12.2017 kl.22:18

Så fint skrevet❤️ Ha ein fin kveld videre Caroline💋

Enilorac Nesenra

07.12.2017 kl.22:37

Charlie: Tusen takk du <3

S

08.12.2017 kl.12:23

Basert på dine innlegg er du rangert høyt over gjennomsnittet med tanke på intressant person; ikke hver dag man opplever en som feks har et alter, omringer seg med mystikk og etymologiske uttrykk og rett o slett dine nyskjerrighet...

Ellers, når jeg traff 30 merka jeg også en forskjell...det er noe med det; de neste sju åra..vell...bruk din tid bra på hva som er riktig for deg; helsike snart 40 jeg...er visst kun research til da, så starter livet :)

Enilorac Nesenra

10.12.2017 kl.18:10

S: Hehehe, det var jo en hyggelig kommentar å lese, takk for den! Hver alder har vel sin sjarm ;)

Charlene N. Nedrum

19.01.2018 kl.23:55

Det er ikke bare bare dette året du har hatt da! <3 kondolerer så mye ang moren din.... vet så godt hvordan det er å feire høytider uten de nærmeste.... (mistet mamma jeg og) så det er tungt i starten.... Blir heldigvis bedre med tiden (tiden heler alle sår som man sier...) men vi får ta den wicca daten snart da? Har også hatt et "tøft" halvår, men håper på et bedre 2018 ;) <3

Enilorac Nesenra

20.03.2018 kl.21:48

Charlene N. Nedrum: Nei, mye blir snudd på hodet og sånn-men tiden er en god venn <3 Ja! Det må vi gjøre!!

Legg igjen en kommentar

ENILORAC NESENRA

Her kan du skrive en kort tekst om deg selv og/eller bloggen på ca. 30-40 ord. Her kan du skrive en kort tekst om deg selv og/eller bloggen på ca. 30-40 ord. Her kan du skrive en kort tekst om deg selv og/eller bloggen på ca. 30-40 ord.